13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Szőlőlekvár

2014. szeptember 27.
3.7241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy lekvár. A szőlő lassan már mindenhol beérik, így frisset tudunk vásárolni a boltokban. A szőlőlekvár nagyon finom, édeskés lekvár, mely télen-nyáron nagyszerű reggelikhez vagy süteményekhez.


Hozzávalók:
1,1 kg Izabella szőlő
2,5 kg Othello szőlő
2 csomag dzsemfix
0,8 kg cukor

Elkészítés:
A szőlőszemeket megmossuk és egy nagyobb fazékba tesszük. Egy picit nyomkodjuk meg a szemeket, hogy kifakadjanak. Ezt követően feltesszük főni és 1-1,5 órán át forraljuk. Amikor teljesen szétfőnek a szemek, akkor átpasszírozzuk.

Az átpasszírozott szőlőhöz hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet. Ha túl édesnek találjuk a szőlőt, akkor kevesebb cukrot is használhatunk, ha túl kesernyés, akkor több cukrot. Újra feltesszük főni a lekvárt. Körülbelül még további fél óráig főzzük.

A még meleg lekvárt üvegekbe töltjük és lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
4 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 3 hónapja és 26 napja

Érdekes ízvilág lehet. Meg kellene kóstolnom, mert így félve nem hiszem, hogy elkészítem.

válasz erre

Natasha

10 éve, 3 hónapja és 26 napja

Fincsi lehet, főleg a házi. mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 3 hónapja és 26 napja

édes lehet mosolygó smiley olyan egyszerűek ezek a lekvárok. Tök jók.

válasz erre

Lolaa

10 éve, 3 hónapja és 26 napja

Jók ezek a lekváros receptjeitek. Ilyet még nem ettem. mosolygó smiley

válasz erre