Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál szezámolaj
1 kis darab friss gyömbér
2 evőkanál szezámmag
200 g kínai tészta
75 g kelkáposztát
100 g gomba
1 nagy sárgarépa
4 szál újhagyma
1 kisebb csilipaprika
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, a szezámolajat és a reszelt gyömbért. Áztassuk bele a keverékbe a lazacszeleteket, majd tegyük őket egy tepsire és szórjuk meg szezámmaggal. Hagyjuk 10 percig pihenni. Közben készítsük el a tésztát, szűrjük le és tegyük félre.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük a lazacokat. A kelt kicsit vágjuk össze, öntsünk rá egy kevés szezámolajat és szintén dobjuk be a sütőbe, a lazac mellé őket és süssük 12 percig, míg ropogósak nem lesznek.
Közben a répát, a gombát és a hagymát szeleteljük fel. Egy nagyobb serpenyőben szezámolajon elkezdjük megpirítani a zöldségeket. Ha már szépek, akkor dobjuk be melléjük a tésztát és egy kevés csilit. Pár percig együtt pirítjuk, majd tálalhatunk is. Először a tésztás keverék jön, aztán egy-egy lazac szelet a tányérra és végül egy kis ropogós kelt teszünk mellé.