11 °C
erős felhőzet
2024. április 26., péntek
Ervin

Szójás lazac tésztával és ropogós kellel

2017. augusztus 28.
7.8371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha kedveled a távol-keleti ízeket, akkor érdemes kipróbálnod az alábbi szuper receptet. Ezzel biztosan jól fog lakni az egész család vagy ha barátokat hívunk, akkor meglephetjük őket egy ilyen ebéddel.


Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál szezámolaj
1 kis darab friss gyömbér
2 evőkanál szezámmag
200 g kínai tészta
75 g kelkáposztát
100 g gomba
1 nagy sárgarépa
4 szál újhagyma
1 kisebb csilipaprika

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, a szezámolajat és a reszelt gyömbért. Áztassuk bele a keverékbe a lazacszeleteket, majd tegyük őket egy tepsire és szórjuk meg szezámmaggal. Hagyjuk 10 percig pihenni. Közben készítsük el a tésztát, szűrjük le és tegyük félre.

Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük a lazacokat. A kelt kicsit vágjuk össze, öntsünk rá egy kevés szezámolajat és szintén dobjuk be a sütőbe, a lazac mellé őket és süssük 12 percig, míg ropogósak nem lesznek.

Közben a répát, a gombát és a hagymát szeleteljük fel. Egy nagyobb serpenyőben szezámolajon elkezdjük megpirítani a zöldségeket. Ha már szépek, akkor dobjuk be melléjük a tésztát és egy kevés csilit. Pár percig együtt pirítjuk, majd tálalhatunk is. Először a tésztás keverék jön, aztán egy-egy lazac szelet a tányérra és végül egy kis ropogós kelt teszünk mellé.
2 hozzászólás

Minoni

7 éve, 2 hónapja és 24 napja

Ezt nem biztos, hogy megenném.

válasz erre

Lili

7 éve, 2 hónapja és 25 napja

Imádom a kínait. mosolygó smiley

válasz erre