Hozzávalók:
1,5 kg bőrös malackaraj
4 gerezd fokhagyma
2 dl sör
só
5 szelet füstölt szalonna
Elkészítés:
A malackarajt érdemes egybe venni, de akár szeletelve is kérhetjük a hentestől. Ha egybe marad a karaj, akkor a bőrét 2x2 cm-es kockákra bevagdossuk, amennyiben szeletelve van a hús, akkor csak egy kicsit vagdossuk be a bőrt. Jól sózzuk be a húst, de a bőrét hagyjuk ki.
Előveszünk egy nagy tepsit, bele rakjuk a húst és egy kevés vizet öntünk alá, majd a fokhagymagerezdeket mellé dobáljuk. Alufóliával letakarjuk és alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk a malacot. A füstölt szalonnákat sörbe mártsuk bele és időközönként kenegessük meg vele a karajt, ugyanis ettől lesz ropogós. A megmaradt sörrel öntsük le a húst és süssük tovább.
A szalonnát a végén rátehetjük a húsra és a fóliát levéve pirítjuk körülbelül 10 percig.