9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Szilveszteri malacsült

2013. december 31.
2.4381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szilveszterkor nem hiányozhat az asztalról a ropogós, finom malacsült, melyet nem nehéz elkészíteni és párolt káposztával vagy salátával tálalva mindenki kedvenc lesz.


Hozzávalók:
1,5 kg bőrös malackaraj
4 gerezd fokhagyma
2 dl sör

5 szelet füstölt szalonna

Elkészítés:
A malackarajt érdemes egybe venni, de akár szeletelve is kérhetjük a hentestől. Ha egybe marad a karaj, akkor a bőrét 2x2 cm-es kockákra bevagdossuk, amennyiben szeletelve van a hús, akkor csak egy kicsit vagdossuk be a bőrt. Jól sózzuk be a húst, de a bőrét hagyjuk ki.

Előveszünk egy nagy tepsit, bele rakjuk a húst és egy kevés vizet öntünk alá, majd a fokhagymagerezdeket mellé dobáljuk. Alufóliával letakarjuk és alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk a malacot. A füstölt szalonnákat sörbe mártsuk bele és időközönként kenegessük meg vele a karajt, ugyanis ettől lesz ropogós. A megmaradt sörrel öntsük le a húst és süssük tovább.

A szalonnát a végén rátehetjük a húsra és a fóliát levéve pirítjuk körülbelül 10 percig.
3 hozzászólás

bea74

11 éve, 2 hónapja és 15 napja

Meg nem enném a kismalacot szomorú smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Nálunk ez lesz ma mosolygó smiley

válasz erre

Hampster

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Szuper!mosolygó smiley Imádom!!!

válasz erre