Szilveszteri malacsült

Mariann , 2013. december 31.
Szilveszterkor nem hiányozhat az asztalról a ropogós, finom malacsült, melyet nem nehéz elkészíteni és párolt káposztával vagy salátával tálalva mindenki kedvenc lesz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1,5 kg bőrös malackaraj
 4 gerezd fokhagyma
 2 dl sör
 
 5 szelet füstölt szalonna

Elkészítés:
A malackarajt érdemes egybe venni, de akár szeletelve is kérhetjük a hentestől. Ha egybe marad a karaj, akkor a bőrét 2x2 cm-es kockákra bevagdossuk, amennyiben szeletelve van a hús, akkor csak egy kicsit vagdossuk be a bőrt. Jól sózzuk be a húst, de a bőrét hagyjuk ki.

Előveszünk egy nagy tepsit, bele rakjuk a húst és egy kevés vizet öntünk alá, majd a fokhagymagerezdeket mellé dobáljuk. Alufóliával letakarjuk és alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk a malacot. A füstölt szalonnákat sörbe mártsuk bele és időközönként kenegessük meg vele a karajt, ugyanis ettől lesz ropogós. A megmaradt sörrel öntsük le a húst és süssük tovább.

A szalonnát a végén rátehetjük a húsra és a fóliát levéve pirítjuk körülbelül 10 percig.
 
3 hozzászólás

bea74 • Pipi #3 • 5 éve, 9 hónapja és 1 napja

Meg nem enném a kismalacot

Linda • Polihisztor #2 • 5 éve, 9 hónapja és 2 napja

Nálunk ez lesz ma

Hampster • Megszállott #1 • 5 éve, 9 hónapja és 2 napja

Szuper! Imádom!!!

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.