23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Szilvás lepény

2014. szeptember 10.
2.4041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető édesség, melybe érett, friss szilvát teszünk. Érdemes az idei szilvából készíteni, de természetesen használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is.
 


Hozzávalók:
3 tojás
250 g porcukor
1 dl olaj
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
300 g liszt
800 g szilva
vaj és zsemlemorzsa a formához

Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Adjuk hozzá az olajat, a citromhéjat, a sütőport és a lisztet, majd dolgozzuk össze a tésztát. A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával, majd beletesszük a tésztát és elsimítjuk.

A szilvákat megmossuk és félbevágjuk, végül kimagozzuk. A szilvákat szépen elhelyezzük a tésztában. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

Natasha

11 éve, 8 hónapja és 1 napja

Egy kis fahéjjal nagyon jó lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 8 hónapja és 1 napja

Wow de guszta! mosolygó smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 8 hónapja és 1 napja

Jók ezek a gyümölcsös sütik, a múltkori barackos a család kedvence lett!mosolygó smiley

Szerintem ez is az lesz, mert megcsinálom az biztos!mosolygó smiley

válasz erre