13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Szilvás lepény

2014. szeptember 10.
2.2721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető édesség, melybe érett, friss szilvát teszünk. Érdemes az idei szilvából készíteni, de természetesen használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is.


Hozzávalók:
3 tojás
250 g porcukor
1 dl olaj
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
300 g liszt
800 g szilva
vaj és zsemlemorzsa a formához

Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Adjuk hozzá az olajat, a citromhéjat, a sütőport és a lisztet, majd dolgozzuk össze a tésztát. A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával, majd beletesszük a tésztát és elsimítjuk.

A szilvákat megmossuk és félbevágjuk, végül kimagozzuk. A szilvákat szépen elhelyezzük a tésztában. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

Natasha

10 éve, 4 hónapja és 15 napja

Egy kis fahéjjal nagyon jó lehet. mosolygó smiley

válasz erre

Linda

10 éve, 4 hónapja és 15 napja

Wow de guszta! mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 4 hónapja és 15 napja

Jók ezek a gyümölcsös sütik, a múltkori barackos a család kedvence lett!mosolygó smiley

Szerintem ez is az lesz, mert megcsinálom az biztos!mosolygó smiley

válasz erre