Szilvamázas csirke

Mariann , 2018. szeptember 30.
Ma sem maradhat el gasztro receptünk, melyben ismét egy nagyon ízletes őszi étel elkészítését mutatjuk meg. A szilvamázas csirke egy tipikus hétvégi étel, ami nagyszerű akár ünnepek alkalmával is elkészíteni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g szilvalekvár
 200 ml víz
 50 g cukor
 2 db csillagánizs
 1 teáskanál só
 1 citromból nyert citromlé
 2 evőkanál kukoricaliszt
 500 g csirkecomb
 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy kis lábosba tesszük a lekvárt, majd hozzáadjuk a víz háromnegyedét, a cukrot, a csillagánizst, a sót és a citrom levet. Felforraljuk és forralástól számítva 5 percig főzzük. Gyakran kavargassuk meg. A kukoricalisztet két evőkanál vízzel megduzzasztjuk, majd hozzákeverjük a többi vizet és végül beleöntjük a lekvárba. Ezután ismét 5 percig főzzük.

Közben a csirkéket sóval és borssal megszórjuk, majd serpenyőben kevés olajon elkezdjük megsütni őket. Közben folyamatosan kenegessük őket a szilvamázzal.
 
2 hozzászólás

Babóca • Messiás #2 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szilvát jól fel lehet használni főzésnél. Karácsonykor szeretem inkább.

Lili • Messiás #1 • 2 hónapja, 2 hete és 5 napja

Szilva a kacsához is jól megy.