Szilvamártás

Mariann , 2017. december 23.
Érdemes idén a sült húsok mellé egy kis mártást készíteni. A mártásokat nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul ezzel nagyon könnyen feldobhatod az unalmas pulykát vagy éppen a csirkét.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 10-15 db aszalt szilva
 1 kisebb fej vöröshagyma
 2 dl húsleves
 5 evőkanál vaj
 1 citrom leve
 2 babérlevél
 őrölt bors
 

Elkészítés:
Első lépésként vágjuk össze apróra a hagymát, majd pirítsuk meg a vajon és locsoljuk meg a citromlével. Forraljuk össze az egészet. Ezután beletesszük a kissé összevágott aszalt szilvát, és ízesítünk sóval, borssal, babérlevéllel. Felöntjük az egészet a húsleveslével és 30-40 perc alatt, alacsony lángon megfőzzük.

Ha megpuhult a szilva, akkor levesszük a tűzről, a babérlevelet kivesszük, a többit pedig összeturmixoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosabbra ha úgy jobban tetszik.
 
2 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #2 • 10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Tartár mártást szoktam karácsonykor csinálni a halhoz.

Lili • Messiás #1 • 10 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ohhh imádom a szilvát.