15 °C
szórványos felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Szilvalekvár

2014. szeptember 04.
2.4561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy lekvár, mégpedig egy szezonális gyümölcsből készült finomság. Az elkészítése nagyon egyszerű és reggeliknél tökéletes étel tud lenni a szilvalekvár.


Hozzávalók:
4 kg szilva
85 dkg cukor
szalicil
0,5 dl ecet

Elkészítése:
A szilvákat magozzuk ki, majd tegyük egy nagy edénybe. Öntsük rá a cukrot, valamint a 20%-os ecetet és fedjük le. Így hagyjuk állni 24 órát. Másnap feltesszük főni és felforraljuk közepes lángon. Nagyon fontos, hogy nem szabad keverni a masszát.

Forralástól számítva további három órán át főzzük alacsony lángon. Ha megfőtt, akkor megkeverjük óvatosan és további fél órát főzzük. Egy tepsibe forró vizet teszünk és beleállítjuk a befőttesüvegeket. Megtöltjük mindet lekvárral, majd mindegyik tetejére teszünk egy kevés szalicilt.

Végül lezárjuk az üvegeket és felfordítjuk őket és hagyjuk teljesen kihűlni.
3 hozzászólás

mici22

11 éve, 3 hónapja és 25 napja

kedvenc

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 7 hónapja és 7 napja

Lolaa írta:
Én inkább baracklekvár párti vagyok.
Én meg gyakorlatilag csak azt szeretem!mosolygó smiley

válasz erre

Lolaa

11 éve, 7 hónapja és 8 napja

Én inkább baracklekvár párti vagyok.

válasz erre