2018. május 26., szombat • Fülöp, Evelin

Szezámmagos sült tofu

Mariann , 2018. május 04.
Az egyik legismertebb vegetáriánus étel, a tofu, melyet rengeteg féle képen el lehet készíteni. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el az egyik legegyszerűbb változatot, a sült tofut egy kis szezámmaggal.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 240 g tofu
 2 evőkanál szezámmag
 1,5 evőkanál szezámolaj
 1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
A tofut szeleteljük fel ujjnyi vastagságúra. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és elkezdjük megsütni a tofuszeleteket. Ha szépen megsültek, akkor hozzáadjuk a szezámmagot és a szójaszószt is, majd további 1-2 percig alacsony hőfokon sütjük.

Ha kész, tegyük félre és készítsünk a tofuhoz valamilyen köretet. A sült ázsiai zöldségek nagyon jól illenek hozzá, de rizzsel is fogyaszthatjuk.
 
1 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #1 • 3 hete és 1 napja

Huu ez a tofu olyan íztelen tud lenni.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.