Hozzávalók:
500 g csirkemell
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál édesítő
1 evőkanál wok fűszerkeverék
1 kiskanál édes chiliszósz
egy kevés liszt
2 evőkanál keményítő
1 tojás
1,5 dl víz
2 evőkanál olaj
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál halszósz
Pirított tésztához:
1 csomag kínai noodlest vagy spagetti
2 evőkanál szezámmag
fél csomag kínai fűszer
1 evőkanál gyömbér
10 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál méz
1 evőkanál halszósz
1 db vöröshagyma
1 szár répa és egy kevés káposzta
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát. Ehhez először a noodlest 1 órára áztassuk vízbe, hogy kissé megpuhuljon, majd kevés forró olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk wokban és hozzáadjuk a tésztát. Ezt követően jönnek a fűszerek ízlés szerint. Ha a tészta megpuhult egy kicsit, akkor öntsünk rá egy kevés vizet és folyamatos kevergetés mellett elfőzzük a levét.
A répát és a káposztát vékonyan felszeleteljük, és ha megpuhult a tészta, akkor hozzáadjuk.
A csirkemellet kockázzuk fel és készítsük el a pácot. Ehhez a szezámolajat, az édesítőt, a wok fűszert és a chiliszószt keverjük össze. Egy órára pácoljuk be a húsokat.
A bundához a többi hozzávalót keverjük össze, melyből palacsintaszerű masszát fogunk kapni. Ebbe forgassuk bele a húsokat és bő olajban süssük ki. Végül készítsünk egy mézes-chilis mázat a húshoz, melyhez 3 evőkanál mézet, 2 evőkanál ketchupot, 1 evőkanál balzsamecetet és 2 evőkanál édes chiliszószt egy edényben összekeverünk és felmelegítünk. A húsokat beleforgatjuk és megszórjuk őket szezámmaggal.