14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Székelykáposzta

2014. szeptember 29.
2.2511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi kalóriabomba, azonban nagyon finom és sokan szeretjük, főleg így ősszel enni a legjobb. A székelykáposzta Erdélyből ered, ahol egy étteremben a megmaradt káposztafőzeléket összekeverték a sertéspörkölttel és ez az étel lett belőle.


Hozzávalók:
2 kg sertéscomb
2 kg savanyúkáposzta
350 g füstölt tarja
300 g húsos szalonna
4 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál őrölt kömény
só, bors
2-3 babérlevél

Elkészítés:
A húst vágjuk egyforma kockákra. A hagymát és a tarját apró kockákra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kisütjük a zsírját. A hagymát hozzáadjuk és megdinszteljük rajta. Ha már üveges a hagyma, akkor hozzáadjuk a húst és a köménymagot.

Pár percig hagyjuk puhulni a húst, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és egy kevés vizet, hogy ne égjen le. Ha a húsnak már van egy kis színe, akkor hozzáadjuk a füstölt tarját és a fokhagymát. Mellé keverjük a káposztát, majd fűszerezzük sóval, borssal és babérlevéllel.

Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd lefedjük és közepes lángon 2-3 órán át főzzük. Időnként megkeverjük a káposztát. Végül, ha már minden megpuhult és az ízek is összeértek, tálalhatjuk friss kenyérrel és tejföllel.
5 hozzászólás

Mariann

10 éve, 3 hónapja és 24 napja

zitucska írta:
A nagyi csinálja a legjobban! röhögő smiley Én még nem készítettem, de tervbe van véve. Félek, hogy elrontom.
hát igen, a nagyik mindig jobban tudják röhögő smiley

válasz erre

bonita

10 éve, 3 hónapja és 24 napja

Ajj de imádom! röhögő smiley Jó kis füstölt tarja...meg szalonna

válasz erre

zitucska

10 éve, 3 hónapja és 24 napja

A nagyi csinálja a legjobban! röhögő smiley Én még nem készítettem, de tervbe van véve. Félek, hogy elrontom.

válasz erre

Cynthia

10 éve, 3 hónapja és 24 napja

Na ezzel a recepttel most nagyon kiszúrtatok velem!röhögő smiley Meg kell csinálnom, mert imádom, pedig nem szabadna mert elég zsíros... De hétvégi ebéd lesz belőle...mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

10 éve, 3 hónapja és 24 napja

Úristen, mennyire szeretem!!! Pedig egy kalória atombomba!röhögő smiley

válasz erre