Hozzávalók:
2 kg sertéscomb
2 kg savanyúkáposzta
350 g füstölt tarja
300 g húsos szalonna
4 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál őrölt kömény
só, bors
2-3 babérlevél
Elkészítés:
A húst vágjuk egyforma kockákra. A hagymát és a tarját apró kockákra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kisütjük a zsírját. A hagymát hozzáadjuk és megdinszteljük rajta. Ha már üveges a hagyma, akkor hozzáadjuk a húst és a köménymagot.
Pár percig hagyjuk puhulni a húst, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és egy kevés vizet, hogy ne égjen le. Ha a húsnak már van egy kis színe, akkor hozzáadjuk a füstölt tarját és a fokhagymát. Mellé keverjük a káposztát, majd fűszerezzük sóval, borssal és babérlevéllel.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd lefedjük és közepes lángon 2-3 órán át főzzük. Időnként megkeverjük a káposztát. Végül, ha már minden megpuhult és az ízek is összeértek, tálalhatjuk friss kenyérrel és tejföllel.