7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Svéd gyömbéres keksz

2018. november 12.
24.7111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár az ünnepi időszak még arrébb van, már most érdemes felkészülni rá és akár kipróbálni, letesztelni néhány új receptet. A svéd gyömbéres keksz egy nagyon könnyen elkészíthető édesség, ami sokban hasonlít a mézeskalácshoz.


Hozzávalók:
200 g finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
100 g cukor
100 g vaj
5 evőkanál méz
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1 db tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, őrölt fehér borsot és majdnem az összes cukrot, csupán két kávéskanálnyit hagyjunk meg belőle. Kisebb adagokban ehhez hozzáadjuk a puha vajat és összemorzsoljuk. Végül a mézet is hozzáadjuk és az egészet jól összedolgozzuk.

Ezután kisebb golyókat formázunk a masszából és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Tenyerünkkel vagy egy pohárral lenyomkodjuk őket és ezután megkenjük mindegyiket tojásfehérjével és megszórjuk a visszamaradt cukorral. Előmelegített sütőben 190 fokon 8-12 perc alatt készre sütjük őket.
1 hozzászólás

Cynthia

5 éve, 10 hónapja és 21 napja

Mint a mézeskalács.

válasz erre