Svéd fahéjas briós

Mariann , 2018. október 08.
Néha nem könnyű a gyerekeknek vagy éppen magunknak tízórait pakolni, hiszen a szendvicseket hamar meglehet unni, ilyenkor jól jöhet egy finom házi péksütemény recept. Ilyen például a svéd, foszlós fahéjas briós, amit egy kis türelemmel elkészíthetünk otthon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g liszt
 120 g cukor
 80 g vaj
 25 g élesztő
 3 dl tej
 2 db tojássárgája
 1 csomag vaníliás cukor
 1 csipet só
 150 g cukor
 80 g vaj
 3 evőkanál fahéj

Elkészítés:
A tejet kicsit langyosítsuk fel, majd adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson. A lisztet közben szitáljuk át, majd adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű vajat, a maradék cukrot, a sót, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Alaposan keverjük össze és dagasszuk a tésztát egészen addig, amíg elválik a tészta a táltól és a kezünktől. Letakarva egy órát kelesztjük.

Amikor a duplájára nőtt a tészta, egy lisztes felületen téglalap alakúra nyújtjuk. A 80 g vajat olvasszuk meg és kenjük meg vele a tészta egyik felét. Szórjuk rá a cukrot és a fahéjat, majd hajtsuk rá a tésztát. Ezután körülbelül 2 cm vastagságú csíkokat vágunk és megcsavarjuk, megformázzuk őket.

Tegyük tepsire a briósokat és hagyjuk újabb 30 percig kelni őket. Ezután megkenjük felvert tojássárgájával őket és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Tiszta ikea

Sandy • Messiás #1 • 2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nem semmi. Olyan mint a fahéjas csiga.