2019. november 15., péntek • Albert, Lipót

Sütőtökös tészta rukkolával

Mariann , 2019. november 02.
Mai receptünk egy nagyszerű őszies tésztaétel, amit egy kis friss salátával teszünk még különlegesebbé. Tészta feltétként a sütőtököt még a gyerekek is könnyebben megeszik majd. Sok sajttal megszórva igazán ízletes ebédre.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g tészta
 200 g sütőtökpüré
 100 g rukkola
 50 g parmezán sajt
 2 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál olaj
 fél db lila hagyma
 só, bors
 szerecsendió

Elkészítés:
A sütőtökpüréhez a tököt süssük meg sütőben, majd egy botmixer segítségével pürésítsük. Érdemes zsályával, rozmaringgal fűszerezni a tököt. A tésztát sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, ezen pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha már kezd illata lenni, akkor öntsük hozzá a pürét és a tészta főzővizéből 2-3 evőkanállal.

Végül mehet bele a tészta és a fűszerek. Az egészet összeforgatjuk, rászórjuk tálalás előtt a rukkolát és a reszelt sajtot.
 
nincs még hozzászólás