Mai receptünk egy nagyszerű őszies tésztaétel, amit egy kis friss salátával teszünk még különlegesebbé. Tészta feltétként a sütőtököt még a gyerekek is könnyebben megeszik majd. Sok sajttal megszórva igazán ízletes ebédre.
Hozzávalók:
300 g tészta
200 g sütőtökpüré
100 g rukkola
50 g parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
fél db lila hagyma
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
A sütőtökpüréhez a tököt süssük meg sütőben, majd egy botmixer segítségével pürésítsük. Érdemes zsályával, rozmaringgal fűszerezni a tököt. A tésztát sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, ezen pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha már kezd illata lenni, akkor öntsük hozzá a pürét és a tészta főzővizéből 2-3 evőkanállal.
Végül mehet bele a tészta és a fűszerek. Az egészet összeforgatjuk, rászórjuk tálalás előtt a rukkolát és a reszelt sajtot.