30 °Cerős felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

Sütőtökös sajttorta

Mariann , 2019. október 20.
Mivel még bőven a tök szezonjában járunk, így mindenképpen érdemes elkészíteni a sütőtökös sajttortát, mely egy nem túl bonyolult desszert. A kész tortát díszíthetjük tejszínhabbal vagy akár karamell krémmel is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 180 g háztartási keksz
 80 g pekándió
 1 csipet só
 2 evőkanál juharszirup
 125 g puha vaj
 500 g sütőtök
 1 csomag vaníliás cukor
 pici szegfűbors
 pici szerecsendió
 3 evőkanál tejföl
 450 g krémsajt
 200 g nádcukor
 2 db tojás
 1 db tojássárgája
 2 evőkanál finomliszt

Elkészítés:
Először készítsük el a torta alapját, melyhez a kekszet tegyük egy darálóba, adjuk hozzá a pekándiót, a csipet sót és a juharszirupot. Alaposan összedaráljuk és ezután mehet bele a puha vaj. Jól összedolgozzuk, majd egy tortaforma aljában elegyengetjük. 200 fokos előremelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A tököt készítsük elő teljesen, azaz legyen megsütve és a héját is távolítsuk el. Ehhez adjuk a vaníliás cukrot, a szerecsendiót, a szegfűborsot és a tejfölt, majd krémesre turmixoljuk. Egy másik tálban a krémsajtot elkeverjük a cukorral, majd egyesével a tojásokat, illetve a tojássárgáját is hozzádolgozzuk. Szórjunk bele lisztet és keverjük csomómentesre. A fűszeres sütőtököt pürésítjük és a krémsajthoz keverjük.

A kekszes alapra tegyük a krémet és 150 fokon 70 perc alatt megsütjük. Az utolsó 10 percben kapcsoljuk le a sütőt és süssük úgy. Végül hagyjuk hűlni a tortát a nyitott sütőben.
 
nincs még hozzászólás