2018. január 22., hétfő • Vince, Artúr

Sütőtökös rizottó

Mariann , 2017. október 23.
Ha még mindig nem untad meg a sütőtökös ételeket, akkor mindenképpen készíts a családnak egy isteni tökös rizottót. Lehet hozzá sült húst is tálalni, de magában is nagyszerű és laktató. Még a gyerekek is imádni fogják.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 dl rizottó rizs
 1 liter húsleves
 1 fej vöröshagyma
 1 db sütőtök
 4 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál kakukkfű
 50 g vaj
 1 kiskanál cukor
 petrezselyem vagy zsálya
 só, bors
 pici ételízesítő

Elkészítés:
A tököt vágjuk nagyobb darabokra és vágjuk ki a magokat. Tegyük 180 fokos sütőbe és 30-40 perc alatt készre sütjük. Ezután kanalazzuk ki a puha húst és tegyük félre. A hagymát közben vágjuk apróra, majd az olívaolajon pároljuk meg. Ehhez adjuk hozzá a rizst és picit pirítsuk meg. Ezután felöntjük a húsleves egy részével és hozzáadjuk a tököt is.

Lassú tűzön főzzük tovább és apránként az összes leveslét hozzáadjuk. Fűszerezzük és a végén a vajat is adjuk hozzá, amitől igazán krémes lesz. Végül parmezánnal és egy kis olívaolajjal meglocsolva tálalhatjuk is.
 
3 hozzászólás

Sandy • Messiás #3 • 3 hónapja, 1 hete

Tuti íze lehet.

Mirjam • Messiás #2 • 3 hónapja, 1 hete

Isteni finom. Már ettem.

EszterSzabadkai • Hiperaktív #1 • 3 hónapja, 1 hete

Imádás!