4 °Cszórványos felhőzet
2021. november 29., hétfő • Taksony

Sütőtökös piskóta tekercs

Mariann , 2021. október 20.
Mai receptünk egy ízletes, sütőtökös sütemény, melyet ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni, de akár ünnepekkor is jó választás lehet. A különböző fűszerek és a sütőtök nagyon kellemes ízt ad.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 160 g sütőtök püré
 90 g liszt
 1 teáskanál sütőpor
 1/2 teáskanál só
 1 teáskanál őrölt gyömbér
 1 teáskanál őrölt fahéj
 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
 3 db tojás
 200 g kristálycukor
 200 g sajtkrém
 100 g puha vaj
 1 evőkanál vanília kivonat
 150 g porcukor

Elkészítés:
Első lépésként a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásokat a kristálycukorral habosra verjük, egészen fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét. A lisztet, a fűszereket, a sót és a sütőport összekeverjük, majd adagonként beleszitáljuk a tojásos keverékbe és óvatosan elkeverjük egy spatulával.

A tésztát ezután sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütés után feltekerjük még melegen a piskótát és hagyjuk kihűlni.

Ezután elkészítjük a krémet. A sajtkrémet a vajjal és a vanília kivonattal habosra keverjük, apránként hozzá adagoljuk a porcukrot. Jól kihabosítjuk, majd a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel.
 
1 hozzászólás

Tekla • Pipi #1 • 1 hónapja, 1 hete és 4 napja

De tetszik. Hétvégén kipróbálom.