Hozzávalók:
60 dkg sütőtök
20 dkg liszt
1 tojássárgája
pár bazsalikomlevél
1 kis csokor petrezselyem
6-8 levél zsálya
só, bors
szerecsendió
10 dkg vaj
parmezán
Elkészítés:
Első lépésként a tököt vágjuk kisebb darabokra, tegyük sütőbe és süssük puhára. Ezt követően kivágjuk a puha húsát, összetörjük egy krumplinyomóval és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor egy tálba tesszük és beleszitáljuk a lisztet.
Ehhez adjuk a tojássárgáját, az apróra vágott bazsalikomot, a petrezselymet és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. A tésztát jól összegyúrom. Felteszünk egy lábos sós vizet forrni, közben kiszaggatjuk a gnocchikat.
Végül a vajon megpirítjuk a zsályát és ebben megforgatjuk a más megfőtt gnocchikat és sajttal megszórva tálaljuk.