25 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sütőtökös gnocchi

2015. október 19.
2.6581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy sütőtökös finomság, méghozzá az olaszok egyik kedvenc étele, a gnocchi. Ez a burgonyás tészta könnyen elkészíthető és ha adunk hozzá egy kis sütőtököt, máris őszies ízeket fogunk érezni benne.
 


Hozzávalók:
60 dkg sütőtök
20 dkg liszt
1 tojássárgája
pár bazsalikomlevél
1 kis csokor petrezselyem
6-8 levél zsálya
só, bors
szerecsendió
10 dkg vaj
parmezán

Elkészítés:
Első lépésként a tököt vágjuk kisebb darabokra, tegyük sütőbe és süssük puhára. Ezt követően kivágjuk a puha húsát, összetörjük egy krumplinyomóval és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor egy tálba tesszük és beleszitáljuk a lisztet.

Ehhez adjuk a tojássárgáját, az apróra vágott bazsalikomot, a petrezselymet és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. A tésztát jól összegyúrom. Felteszünk egy lábos sós vizet forrni, közben kiszaggatjuk a gnocchikat.

Végül a vajon megpirítjuk a zsályát és ebben megforgatjuk a más megfőtt gnocchikat és sajttal megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 5 hónapja és 17 napja

Nem rossz recept.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 5 hónapja és 17 napja

Finom lehet ez.

válasz erre

Edit90

10 éve, 5 hónapja és 17 napja

Ez lesz az új kedvenc nálunk. mosolygó smiley

válasz erre