10 °Cköd
2020. október 28., szerda • Simon, Szimonetta

Sütőtökös forró csokoládé

Mariann , 2020. október 13.
Az őszi szezon egy legfinomabb forró itala, a sütőtökös forró csokoládé, melynek receptjét, most Te is megtanulhatod, és élvezheted a borús őszi napokon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 bögre tej (zsíros)
 1 bögre sütőtök püré
 1 evőkanál sütőtök fűszerkeverék
 1 csipet só
 1 teáskanál vanília kivonat
 115 g fehér csoki
 tejszínhab

Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a tejet, a pürét, a csipet sót, a fűszerkeveréket és a vanília kivonatot. Addig kevergetjük és főzzük kis lángon, amíg teljesen egy nemű nem lesz. Ezután levesszük a tűzről és beleszórjuk az összedarabolt fehér csokoládét és hagyjuk benne megolvadni. Fehércsokoládé helyett tejcsokoládét és étcsokit is használhatunk.

Végül poharakba töltjük és tejszínhabbal, valamint fahéjjal megszórva lehet is fogyasztani.
 
nincs még hozzászólás