Attól, hogy kint esik az eső és hideg van, még nem kell lemondani a nyári grillpartikat idéző csirkenyársakról. Készítsünk isteni sütőtökös csirkesaslikokat, melyet akár a sütőben vagy egy grill serpenyőben is elkészíthetünk.
Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
200 g sütőtök
2 evőkanál méz
20 g sűrített paradicsom
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál rozmaring
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkét és a sütőtököt vágjuk nagyobb kockákra. Egy tálban keverjük össze a mézet, a sűrített paradicsomot, a szójaszószt, a friss rozmaringot és a sót, borsot. Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkét és tegyük egy órára a hűtőbe, vagy egy teljes éjszakára.
Ezután nyársra húzzuk fel felváltva a csirkét és a sütőtököt. A maradék páccal kenjük meg a nyársakat és süssük meg őket sütőben vagy grill serpenyőben.