8 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Sütőtök krémleves

2014. október 25.
2.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni őszi étel, melyet gyorsan elkészíthetünk és nagyon jó immunerősítő is. A sütőtökben rengeteg vitamin van, ráadásul finom édes íze van. A legjobb talán az ára, ugyanis a tököket ilyenkor fillérekért megkaphatjuk.


Hozzávalók:
600 g sütőtök
50 g vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csipet bors
1 dl tejszín
1 liter alaplé
1-2 evőkanálnyi olívaolaj
tökmag


Elkészítés:
A tököt hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és vágjuk minél kisebb kockákra. A hagymát szintén vágjuk apróra. Egy nagyobb lábosban olvasszuk meg a vajat, majd pároljuk meg rajta a hagymát. Ha már üveges, akkor adjuk hozzá a fűszereket és a tököt.

Kicsit pároljuk így, majd adjuk hozzá az alaplét. Addig főzzük a levest, míg a tökök megpuhulnak. Egy botmixer segítségével turmixoljuk simára a levest és tegyük vissza a tűzre. Keverjük hozzá a tejszínt és pár perc alatt készre főzzük.

Végül tálalás előtt kevés olívaolajon pirítsuk meg a tökmagot és szórjuk meg vele a már tányérokra szedett krémlevest.
3 hozzászólás

Babóca

10 éve, 3 hónapja és 16 napja

Egyik legjobb étel ősszel. mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 3 hónapja és 16 napja

Én is szeretem nagyon. mosolygó smiley Bár én pirított mandulát szoktam enni hozzá.

válasz erre

csillucs

10 éve, 3 hónapja és 16 napja

Imádom. mosolygó smiley Mostanában sokat készítek. A

válasz erre