Hozzávalók:
10 dkg mazsola
5 evőkanál rum
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
6 tojás
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1,25 dl tejszín
10 dkg margarin
porcukor a szóráshoz
csipet só
Elkészítés:
A mazsolát először áztassuk bele a rumba. Ezt követően a tojásokat kettészedjük, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgáját összekeverjük a liszttel, a tejjel, a tejszínnel, a vaníliás cukorral vagy rúddal, egy csipet sóval és a maradék cukorral. Keverjük simára a masszát, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét is.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A margarin felét egy serpenyőben olvasszuk fel, és öntsük bele a massza felét, valamint a mazsola felét is szórjuk rá. Ezt követően tegyük be a sütőbe a tésztát és 20 perc alatt készre sütjük. A másik adagot is hasonlóan készítsük el.
Ha megsült a tészta, akkor kivesszük és egy fakanál segítségével nagyobb darabokra szaggatjuk, majd bőven megszórjuk a porcukorral. Tehetünk mellé lekvárt is, úgy még finomabb lesz.