Mai receptünk egy ízletes tészta étel, amit könnyen összedobhatunk, ha van otthon egy kevés kész gnocchi. De akár saját magunk is összeállíthatjuk a gnocchit, nem kell hozzá sok minden.
Hozzávalók:
500 g gnocchi
500 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor friss bazsalikom
1 teáskanál balzsamecet
parmezán
1 csomag mozzarella
olívaolaj
Elkészítés:
Enyhén sós vízben főzzük ki a gnocchit, majd szűrjük le és tegyük félre. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és dobjuk rá a félbe vágott paradicsomokat. Pirítsuk őket néhány percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot és a friss bazsalikomot. Így főzzük kis ideig és végül a balzsamecetet is hozzáadjuk.
Egy tepsibe szórjuk a gnocchit és ráöntjük a paradicsomos keveréket. Összekeverjük, majd ráhelyezzük a mozzarella szeleteket és ízlés szerint a parmezánt. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.