13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Sütőben sült caprese gnocchi

2021. október 21.
45.0761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes tészta étel, amit könnyen összedobhatunk, ha van otthon egy kevés kész gnocchi. De akár saját magunk is összeállíthatjuk a gnocchit, nem kell hozzá sok minden.


Hozzávalók:
500 g gnocchi
500 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor friss bazsalikom
1 teáskanál balzsamecet
parmezán
1 csomag mozzarella
olívaolaj

Elkészítés:
Enyhén sós vízben főzzük ki a gnocchit, majd szűrjük le és tegyük félre. Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és dobjuk rá a félbe vágott paradicsomokat. Pirítsuk őket néhány percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot és a friss bazsalikomot. Így főzzük kis ideig és végül a balzsamecetet is hozzáadjuk.

Egy tepsibe szórjuk a gnocchit és ráöntjük a paradicsomos keveréket. Összekeverjük, majd ráhelyezzük a mozzarella szeleteket és ízlés szerint a parmezánt. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük.
nincs még hozzászólás