15 °Ctiszta égbolt
2020. október 20., kedd • Vendel

Sűrű, krémes karfiolleves

Mariann , 2020. május 17.
Mai receptünk egy nagyon sűrű és laktató krémleves, melyhez nincs szükség tejszínre sem, egyetlen hozzávaló segít a krémes, sűrű állag elérésében. Érdemes kenyérkockával, sajttal vagy éppen bacon chipsszel tálalni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej karfiol
 1 kisebb burgonya
 1 fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 kevés vaj
 pici olaj
 1 db leveskocka
 só, bors
 csipet szerecsendió

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, a burgonyát pedig kisebb darabokra vágjuk össze. Először az apróra vágott hagymát és fokhagymát picit megpároljuk a vaj és az olaj egyvelegén. Ha már puha, akkor rádobjuk a karfiolt és a burgonyát is. Kicsit kavargassuk meg az egészet, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a karfiolt. Ízesítsünk leveskockával és főzzük addig, amíg minden meg nem puhul teljesen.

Ha megpuhult a zöldség, akkor vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével pürésítsük. Tegyük vissza a tűzhelyre és most szórjuk meg ízlés szerint sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Pár perc kavargatás után már kész is és lehet tálalni.
 
nincs még hozzászólás