Sült paprikás-paradicsomos mártogatós

Mariann , 2018. május 06.
Dobj össze egy gyors mártogatóst, hogy a vasárnap délutáni filmezésnél egészséges nassolnivalód legyen. A sült paprikás mártogatós nagyon kellemes, kicsit füstös ízű, mely zöldségekhez nagyon jól illik.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db piros kaliforniai paprika vagy kápia
 200 ml passzírozott paradicsom
 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg, majd töröljük meg őket. Helyezzük egy sütésálló tálba őket, majd 220 fokon, grillfokozaton kb. fél óra alatt megsütjük. Sütés közben néhányszor forgassuk meg a paprikákat, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Ha megsült, szedjük ki egy tálba, takarjuk le, hogy a saját gőzében hűljön ki, így még puhább lesz.

Ha kihűlt, akkor eltávolítjuk a paprika héját és megszabadulunk a csumától valamint a magoktól. A paradicsomot tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a paprikát és a reszelt fokhagymákat. Összefőzzük, sóval és borssal ízesítünk. Végül egy botmixerrel teljesen simára turmixoljuk.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Jó íze lehet ennek.