13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Sült paprika kecskesajttal

2020. április 18.
13.3051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű előétel, amit bátran tálalhatunk a grill szezon alatt is. Nagyon könnyű elkészíteni, csupán a paprika sütésére kell időt szánni. A kecskesajt helyett tehetünk rá feta sajtot is, ami szintén kissé sós.


Hozzávalók:
4 db piros kaliforniai paprika
só, bors ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
200 g kecskesajt
fél csokor bazsalikom

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg, majd tegyük őket egy kibélelt tepsire és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig sütjük, közben néha forgassuk meg őket. Akkor jó, ha már felpúposodott a héj. Ha megsültek, akkor tegyük át egy tálba és letakarva hagyjuk még hűlni. Ha már hűltek, akkor csumázzuk őket ki és húzzuk le a héjukat.

Szeleteljük fel vékonyabb csíkokra a paprikát és szórjuk meg sóval, borssal, valamint olívaolajjal. Tegyük egy tálra és szórjuk meg a sajttal és az összevágott bazsalikommal.
nincs még hozzászólás