Hozzávalók:
1 fej pagodakarfiol
1/4 csésze extra szűz olívaolaj
1/4 teáskanál tengeri só
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál citromhéj
1 evőkanál darált kapribogyó
1 teáskanál piros bors pehely
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk darabokra a pagodakarfiolt és tegyük egy sütőlapra. Szórjuk meg sóval és locsoljuk meg olívaolajjal és kicsit forgassuk össze. Tegyük be a sütőbe és süssük 10 percig, majd ezután forgassuk meg a pagodakarfiolt és újabb 10 percig süssük őket, amíg el nem készülnek.
Közben a maradék olívaolajat keverjük össze a citromlével, a citromhéjjal, a kapribogyóval és a fűszerekkel. Ezt a szószt öntsük a kész pagodakarfiolra és már tálalhatjuk is.