14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Sült mexikói rizs

2017. február 21.
6.6211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy mexikói rizses köret, melyet akár magában is fogyaszthatunk, de sült húsokhoz is kiváló. Könnyen elkészíthető, csupán rengeteg friss zöldség kell hozzá. Vegetáriánusok számára is tökéletes.


Hozzávalók:
1,5 csésze rizs
1 db vöröshagyma
1 teáskanál chili pehely
fél csésze bab
3 evőkanál olaj
só és bors ízlés szerint
1 teáskanál gyömbér
kevés fokhagymakrém
3 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál cukor
2 evőkanál ketchup
1/2 csésze kukorica
fél paprika
4 evőkanál mozzarella sajt és ömlesztett sajt

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a rizst. Ehhez kevés olajon megpirítunk egy szem apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a gyömbért és a fokhagymakrémet. Ehhez a keverékhez adjuk a rizst, valamint sót és borsot. Pár perc után öntsük fel vízzel és hagyjuk párolódni.

Egy másik edényben pároljuk meg a másik apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Keverjünk hozzá a darabokra vágott paradicsomokat, oregánót. Kis idő után mehet bele a ketchup, majd az egészet öntsük a rizshez.

A rizses keverékhez adjuk a zöldségeket és a sajtot. Alaposan összekeverjük és egy tűzálló tálba tesszük az egészet. Előmelegített sütőben, 150 fokon 10 perc alatt készre sütjük az egészet.
2 hozzászólás

Carrie

7 éve, 8 hónapja és 16 napja

Gusztán néz ki bár én nem bírom nagyon a csípőset.

válasz erre

Sonci

7 éve, 8 hónapja és 16 napja

Imádom a mexikói ételeket. mosolygó smiley

válasz erre