9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Sült makaróni

Mariann , 2014. május 17.
Mai receptünk ismét egy egytálétel, melyet Amerikában rengetegen készítenek el. A sült makaróni nem az egyszerű tésztaételek közé sorolható, de nem is túl bonyolult az elkészítése. Fogyókúrázóknak nem ajánlott, sok kalóriát tartalmaz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g makaróni tészta
 1 csokor újhagyma
 200 g reszelt sajt
 150 g vaj
 150 g liszt
 1 liter tej
 2 dl tejszín
 2 db babérlevél
 1 evőkanál kakukkfű
 1 kevés reszelt szerecsendió
 1 csipet só, bors

Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a mártást. Ehhez a sajtot lereszeljük, az újhagyma fehér részét vékonyan felkarikázzuk. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a hagymát. Néhány percig kevergetjük. Habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.

Ha csomómentesre kevertük az alapot, akkor beletesszük a fűszereket és 8-10 perc alatt sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről és a sajt háromnegyedét belekeverjük a mártásba. A tésztát leszűrjük egy tűzálló tálba rakjuk és ráöntjük a sajtmártást. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson, végül a maradék sajtot rászórjuk.

220 fokos, előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
 
6 hozzászólás

veruss74 • Hiperaktív #6 • 6 éve, 11 hónapja és 24 napja

Ez finom, én is szoktam ilyet készíteni, csak én belepakolom amit a hűtőben találok. Kolbász, vagy sonka, gomba stb.

Bogyó • Pipi #5 • 6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Ilyet szoktam kesziteni finom cheddar sajttal.

Pocok • Megszállott #4 • 6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Jó kis sajtos makaróni...hmm szeressük.

zsebibaba • Überbrutál #3 • 6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Istenien néz ki. Még nem ettem ilyet.

csillucs • Nagymester #2 • 6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Nyami. Imádom a sajtos tésztákat

Pillangó • Hiperaktív #1 • 6 éve, 11 hónapja és 25 napja

Jól hangzik