9 ℃Többnyire felhős
2017. november 24., péntek • Emma

Sült kukorica és csirke egytálétel

Mariann , 2017. augusztus 14.
Az egytálételekben az a legjobb, hogy nem kell velük túl sokáig bajlódni és nem lesz sok mosatlan sem. A csirke és a kukorica nagyon jól megfér egymás mellett, így érdemes elkészíteni az alábbi receptet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg csirke comb, szárny vegyesen
 200 g koktélparadicsom
 1 közepes lila hagyma
 2 db kukorica
 2-3 evőkanál citromlé
 2-3 evőkanál olívaolaj
 só, bors
 pici pirospaprika
 2 szál újhagyma

Elkészítés:
A csirke darabokat mossuk meg és szórjuk meg sóval, borssal valamint pirospaprikával. Tegyük egy nagy tűzálló tálba. Dobjuk mellé a koktélparadicsomokat, a negyedekre vágott lila hagymát, a kisebb darabokra vágott kukoricát és a karikákra vágott újhagymát.

Alaposan keverjük őket össze és öntsük meg citromlével és az olívaolajjal. Előmelegített sütőben 220 fokon 30-40 percig sütjük az egészet. Ha nem szeretnénk, hogy a zöldségek túl hamar megsüljenek, akkor őket egy picivel később adjuk a húshoz.
 
3 hozzászólás

Edit90 • Überbrutál #3 • 3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Szeretem az ilyen recepteket.

kalifa • Pipi #2 • 3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Tényleg tök egyszerűek ezek az egytálételek.

Sandy • Messiás #1 • 3 hónapja, 2 hete és 3 napja

Őszintén szólva kukoricát még nem ettem húshoz de nem lehet annyira rossz. Már sok helyen láttam.