7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Sült karfiolos tészta

2019. november 21.
12.3391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Legújabb receptünkben megmutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerű, mégis ínycsiklandozó tésztaételt egy kis karfiollal. Hús nélkül is elkészíthetjük, de ha igényeljük, akkor egy kis baconnel vagy sonkával megszórva is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
1 fej karfiol
100 ml olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt édesköménymag
6 szelet bacon
200 g tészta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g mascarpone
50 g parmezán

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük egy tálba, öntsük rá az olajat és szórjuk meg sóval, borssal, édesköménnyel. Összeforgatjuk alaposan az egészet, majd egy sütőpapírra tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben arany barnára pirítjuk. A tésztát közben főzzük ki enyhén sós vízben és a főzővízből tegyünk félre egy keveset.

A bacont apróra vágjuk és süssük ropogósra, tegyük félre. Ebben a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát. Ehhez adjuk a megsült karfiolt, a tésztát, a mascarponét, a főzővizet és a reszelt sajtot. Alaposan összeforgatjuk az egészet, majd tálalás előtt megszórjuk baconnel.
nincs még hozzászólás