21 °Cborús égbolt
2020. szeptember 25., péntek • Eufrozina, Kende

Sült karfiolos tészta

Mariann , 2019. november 21.
Legújabb receptünkben megmutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerű, mégis ínycsiklandozó tésztaételt egy kis karfiollal. Hús nélkül is elkészíthetjük, de ha igényeljük, akkor egy kis baconnel vagy sonkával megszórva is fogyaszthatjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej karfiol
 100 ml olívaolaj
 só, bors
 1 csipet őrölt édesköménymag
 6 szelet bacon
 200 g tészta
 1 fej hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 100 g mascarpone
 50 g parmezán

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük egy tálba, öntsük rá az olajat és szórjuk meg sóval, borssal, édesköménnyel. Összeforgatjuk alaposan az egészet, majd egy sütőpapírra tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben arany barnára pirítjuk. A tésztát közben főzzük ki enyhén sós vízben és a főzővízből tegyünk félre egy keveset.

A bacont apróra vágjuk és süssük ropogósra, tegyük félre. Ebben a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát. Ehhez adjuk a megsült karfiolt, a tésztát, a mascarponét, a főzővizet és a reszelt sajtot. Alaposan összeforgatjuk az egészet, majd tálalás előtt megszórjuk baconnel.
 
nincs még hozzászólás