2018. szeptember 21., péntek • Máté, Mirella

Sült karfiolleves

Mariann , 2018. március 10.
Lassan, de biztosan jön a tavasz és ezzel együtt a friss zöldségek ideje is. Egy egészséges embernek minden nap szüksége van friss zöldségek fogyasztására, amit például levesek formájában is elfogyaszthat. Éppen ezért érdemes például kipróbálni az alábbi receptet is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 közepes karfiol
 1 db sárgarépa
 1 evőkanál vaj
 1 db hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál kakukkfű
 1 db babérlevél
 1 l alaplé
 1 evőkanál Dijon mustár
 250 ml tejszín
 só, bors
 friss kapor
 reszelt citromhéj

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szedjük rózsáira a megmosott karfiolt, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A szeletekre vágott répát is tegyük mellé, majd öntsük rá a felolvasztott vajat. Szórjuk meg pici sóval, borssal és ezután toljuk be a sütőbe 20-30 percre. Ha megsült a zöldség, akkor a karfiolból néhányat tegyünk félre díszítés képen.

Közben a hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze. Tegyük egy nagyobb lábosba a hagymákat, a babérlevelet, a kakukkfüvet és 250 ml alaplevet. Pároljuk 5 percig, amíg a hagyma teljesen puha nem lesz. Ezután mehet bele a karfiol, a répa, a többi alaplé és a mustár. Picit főzzük össze, majd vegyük ki a babérlevelet.

Vegyük le a tűzről és pürésítsük a leveset egészen krémes állagúra. Tegyük vissza, adjuk hozzá a tejszínt, a friss kaport és egy kis citromhéjat. Főzzük össze, majd a félretett karfiolokkal díszítve tálaljuk.
 
2 hozzászólás

Sandy • Messiás #2 • 6 hónapja, 3 hete és 5 napja

Szuper

Mirjam • Messiás #1 • 6 hónapja, 3 hete és 5 napja

De jól néz ki a képen.