2019. június 26., szerda • János, Pál

Sült kacsacomb

Mariann , 2013. december 25.
A kacsacomb egy kevés párolt káposztával nem maradhat ki a Karácsonyi menüből, így most megtudhatjátok, hogyan is készítsétek el az omlós, de egyben ropogós, sült kacsacombokat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3-4 db kacsacomb
 egy kevés kacsazsír
 só, bors
 majoránna
 köménymag
 víz
 2 db hagyma
 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Először a kacsacombokat megmossuk, és besózzuk, borsozzuk őket. Körülbelül 1 órát pihentetjük a húsokat. Ezután a a fűszerekkel bedörzsöljük a combokat. Egy serpenyőbe belepakoljuk a kacsacombokat és 2-3 evőkanál kacsazsírt kanalazunk melléjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd a kacsacombok mellé dobjuk. Így megpirítjuk a combok mindkét oldalát, majd annyi vízzel öntjük fel a húsokat, amiben megtudjuk párolni őket.

Körülbelül 50-60 percig kell párolnunk a húsokat, közepes lángon, fedő alatt. Ha közben a víz elpárologna, akkor pótoljuk azt. Egy hústűvel vagy villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a kacsacombjaink, ha igen, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és 30 percig, 180 fokon megsütjük. Félidőben forgassuk meg a combokat, valamint folyamatosan locsoljuk őket pecsenyelével.

Amint kész, már tálalhatjuk is, a párolt káposzta és a hagymás burgonya tökéletesen harmonizál a kacsacomb ízével.
 
5 hozzászólás

moni1294 • Überbrutál #5 • 5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Itt a bűnös. Ebből ettem túl sokat.

csillucs • Nagymester #4 • 5 éve, 11 hónapja és 20 napja

nyami és jöhet

Sonci • Messiás #3 • 5 éve, 11 hónapja és 20 napja

Szeretem de ritkán eszem. A recept szuper!

Hampster • Megszállott #2 • 5 éve, 11 hónapja és 20 napja

A legfinomabb szárnyas. Imádom!

Enci • Überbrutál #1 • 5 éve, 11 hónapja és 20 napja

huuu de jól néz ki

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.