Mai receptünk egy könnyű, rövid idő alatt elkészíthető tésztás étel, amihez nem kell sok hozzávaló sem. Ízlés szerint lehet hozzá dobni egy kis pirított bacont vagy sonkát is, de ha éppen vegetáriánusok vagyunk, akkor hagyjuk ezeket ki.
Hozzávalók:
3 fej fokhagyma
300 g tészta
60 ml habtejszín
90 g parmezán sajt
3 evőkanál petrezselyem
6 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A fokhagymák külső részét távolítsuk el, majd egészben vágjuk félbe őket. Kenjük meg olajjal, majd csomagoljuk be őket alufóliába. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 50 percig. Közben főzzük meg a tésztát sós vízben és szűrjük le, a tészta vízéből hagyjunk meg egy keveset. Ha megsültek a fokhagymák, akkor nyomkodjuk ki belőlük a megsült gerezdeket. Adjuk hozzá a tejszínt, a főző vizet és olajat.
Főzzük össze a szószt, közben sóval és borssal ízesítsük. Ha kész, csak keverjük hozzá a megfőtt tésztát és egy kevés petrezselymet.