2019. június 20., csütörtök • Rafael

Sült fokhagymás humusz

Mariann , 2018. november 07.
Ki ne szeretné a fokhagymát? Naná, hogy mindenki, ezért ma megmutatjuk hogyan készíthetsz finom krémes fokhagymás humuszt, amit bármihez fogyaszthatsz. Szendvicsekhez, mártogatósnak kiváló.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 konzerv csicseriborsó
 2 gerezd sült fokhagyma
 1 evőkanál tahini
 fél citrom leve
 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
Egy egész fej fokhagymát tegyünk sütőbe, 180 fokon süssük körülbelül 30 perc alatt. Hagyjuk hűlni a fokhagymát és két gerezdet tegyünk félre. A konzerv csicseriborsót szűrjük le. Ezután az összes hozzávalót tegyük egy turmixba és turmixoljuk teljesen krémesre az egészet. Olívaolajjal tudjuk krémesen vagy lágyabb állagúra hozni.

Ezt követően bátran fogyaszthatjuk a krémet bármivel.
 
1 hozzászólás

leoni • Messiás #1 • 8 hónapja,

Fokhagymás humusz az tuti jó.