18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Sült csirkemáj paradicsomsalátával

2017. október 06.
5.3981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Hazánkban az emberek többsége D-vitamin hiányban szenved. Az egyik legjobb D-vitamin forrás a máj. A máj rengeteg értékes vitamint tartalmaz, éppen ezért érdemes belőle akár hetente fogyasztani. Emellett kalóriaszegény.


Hozzávalók:
500 g csirkemáj
35 g liszt
1 evőkanál kakukkfű
60 ml olívaolaj
60 ml balzsamecetet
20 g vaj
125 g paradicsom
1/2 lila hagyma
1/2 csésze petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
Egy tálban szórjuk bele a lisztet, az apróra vágott kakukkfüvet, a sót és a borsot. Ebben forgassuk meg a csirkemájakat. Olajon pirítsuk meg a májakat, de vigyázzunk nehogy megégjenek vagy túlsüssük őket, különben akkor kemények és szárazak lesznek. Ha megsültek a májak, vegyük ki és tegyük őket félre.

A megmaradt szafthoz adjunk 2 evőkanál balzsamecetet és a vajat. Lassan kavargassuk, míg besűrűsödik a szósz. Közben a paradicsomot vágjuk nagyobb darabokra, a hagymát vékony karikákra. Egy tálban keverjük össze a paradicsomot, hagymát, az apróra vágott petrezselymet és öntsünk rá pici balzsamecetet és olívaolajat.

Végül a csirkemájra mehet az elkészült szósz és tálaljuk mellé a paradicsomsalátát is.
2 hozzászólás

Móni

7 éve, 13 napja

Ritkán eszünk csirkemájat.

válasz erre

bettike

7 éve, 13 napja

Nem szeretem a csirkemájat.

válasz erre