9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Sült csirkemáj hagymával

2014. április 01.
2.3261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A csirkemáj kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúra alatt is ehetünk belőle. Könnyen elkészíthető és hamar kész is van, így este hazaérve is friss főételt főzhetünk, ráadásul költségkímélő is, hiszen nem drága a csirkemáj.


Hozzávalók:
250 g csirkemáj
2 db vöröshagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 db tv paprika
fűszerpaprika
só, bors

Elkészítés:
Ha fagyasztott csirkemájat veszünk, akkor vegyük ki és olvasszuk fel. Ha túl nagyok a darabok, akkor kicsit vágjuk össze. A vöröshagymát vágjuk karikákra és tegyük fel pirulni az olívaolajra. Kicsit pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és egy kevés vizet.

Ha már a hagyma elég puha, akkor adjuk hozzá a csirkemájat. Kezdjük el pirítani és párolni. Sózzuk, borsozzuk a májat. Néha adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy le ne égjen.

Ha már a lé elfőtt és a máj is megsült, akkor már tálalhatjuk is. Ehetjük magában, friss kenyérrel, de rizzsel vagy krumplival is tökéletes.
4 hozzászólás

Perec

10 éve, 11 hónapja és 9 napja

Imádom. Férfias kaja, jó recept.mosolygó smiley

válasz erre

Bogyó

10 éve, 11 hónapja és 9 napja

Nem szeretem...inkabb csirkecomb vagy mell.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 11 hónapja és 10 napja

Én nem nagyon szeretem a csirkemájat, de párom nagyon. Én zöldséggel szoktam csinalni.

válasz erre

Linda

10 éve, 11 hónapja és 10 napja

Szeretem a csirkemájat nagyon mosolygó smiley

válasz erre