2018. május 26., szombat • Fülöp, Evelin

Sült csicseriborsó gyros

Mariann , 2018. május 15.
Mai receptünk egy isteni finom és nagyon könnyű csicseriborsó gyros, mely egy húsmentes étel. Vegetáriánusok imádni fogják, így ha vega vendéget vársz, akkor ezt akár neki is elkészítheted, de diéta alatt is fogyaszthatod.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 konzerv csicseriborsó
 1 db paradicsom
 2-3 salátalevél
 1 kisebb lilahagyma
 4 db pita
 gyros fűszerkeverék
 tzatziki szósz

Elkészítés:
A csicseriborsót szűrjük le, majd szórjuk meg alaposan gyros fűszerkeverékkel. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csicseriborsót, majd kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Közben a pitákat egy serpenyőben melegítsük meg alacsony lángon, hogy könnyedén lehessen formálni.

Ha megsültek a csicseriborsók, akkor már csak össze kell állítani ízlés szerint a gyrosokat és tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

csillucs • Nagymester #1 • 1 hete és 3 napja

Bár nem vagyok vega de azért kipróbálom.