0 ℃Tiszta idő
2020. június 04., csütörtök • Bulcsú

Sült burgonyás krémleves

Mariann , 2020. február 17.
Mai receptünk egy istenien finom és krémes burgonyaleves, amit nem éppen a hagyományos módon kell elkészíteni. Ha előtte megsütjük a fokhagymát és a burgonyát, akkor még különlegesebb íze lesz a levesnek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 3 bögre húsleves
 1 fej vöröshagyma
 2 dl tejszín
 100 g sajt
 6 gerezd fokhagyma
 2 ág rozmaring
 1 evőkanál olívaolaj
 só, bors
 szerecsendió

Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Rátesszük egy tepsire, majd megszórjuk sóval, borssal és olajjal, majd tegyünk mellé 4 gerezd fokhagymát és a rozmaringot. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük az egészet. Ezt követően egy nagyobb edényben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a maradék fokhagymát, majd mehet hozzá a megsült burgonya is.

Felöntjük az egészet a húslevessel és a tejszínnel, közben még fűszerezzük ízlésünk szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Ha összefőtt az egész, akkor lehet turmixolni. A legvégén keverjük bele a reszelt sajtot.
 
nincs még hozzászólás