Stroganoff csirke

Mariann , 2018. március 01.
A stroganoff bélszín az egyik legismertebb orosz étel, igazi luxus, amit akár olcsóbb verzióban is elkészíthetünk egy kis csirkemellből. A csirke mellé kell még egy kis uborka és egy kis gomba. Hamar össze lehet dobni ezt a szuper ételt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g csirkemellfilé
 200 g csiperkegomba
 só, bors
 1 teáskanál keményítő
 1 teáskanál paradicsompüré
 2 evőkanál olaj
 2 teáskanál dijoni mustár
 5 kisebb csemegeuborka
 2 púpozott evőkanál tejföl
 fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk össze és egy száraz serpenyőben pirítsuk meg őket. A csirkét közben kockázzuk fel vagy vágjuk vékony csíkokra, sóval és borssal szórjuk meg, majd forgassuk meg a keményítőben és egy kis vízben. A megpirult gombákhoz adjuk a paradicsompürét és hagyjuk megpirulni. Ezután mehet bele a csirke.

Egy kevés olajat teszünk rá, és összeforgatjuk az egészet. Sóval, borssal tovább ízesítünk, valamint a mustárral. Közben az uborkát vékonyabb csíkokra vágjuk és beledobjuk a serpenyőbe. Végül a tejfölt elkeverjük egy pici vízzel és ezt is a szafthoz adjuk. Hagyjuk összefőni az egészet és végül petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 10 hónapja, 1 hete

Huuu de jóóó!

Mirjam • Messiás #2 • 10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ez a stroganoff nagyon jó.

Móni • Überbrutál #1 • 10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Egyik kedvencem.