-3 °Cenyhe havazás
2021. január 19., kedd • Sára, Mária

Spenóttal töltött pulykarolád

Mariann , 2021. január 09.
Mai receptünk egy nagyon ízletes és diétás pulykaétel, amit akár diéta alatt is lehet fogyasztani. Spenót helyett természetesen más tölteléket is lehet használni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g pulykamell
 100 g spenót
 1-2 gerezd fokhagyma
 50 g ricotta sajt
 olívaolaj
 só, bors
 kevés víz

Elkészítés:
A pulykát terítsük ki és egy klopfolóval vékonyra klopfoljuk, majd szórjuk meg mind a két oldalát sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a zúzott fokhagymát pirítsuk meg rajta és dobjuk rá a spenótot. Amikor összefonnyadt, akkor levesszük a tűzhelyről és a ricottát is hozzákeverjük. Ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal, majd a krémet rákenjük a pulykára.

Óvatosan feltekerjük a roládot és egy két helyen hústűvel összefogjuk. Egy alufóliába tekerjük a pulykát, majd egy hőálló edénybe tesszük. Tegyünk alá körülbelül 1-2 dl vizet és 180 fokon 45-50 percig süssük a pulykát.
 
nincs még hozzászólás