9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Spenóttal töltött pulykarolád

2021. január 09.
34.1861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és diétás pulykaétel, amit akár diéta alatt is lehet fogyasztani. Spenót helyett természetesen más tölteléket is lehet használni.


Hozzávalók:
500 g pulykamell
100 g spenót
1-2 gerezd fokhagyma
50 g ricotta sajt
olívaolaj
só, bors
kevés víz

Elkészítés:
A pulykát terítsük ki és egy klopfolóval vékonyra klopfoljuk, majd szórjuk meg mind a két oldalát sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a zúzott fokhagymát pirítsuk meg rajta és dobjuk rá a spenótot. Amikor összefonnyadt, akkor levesszük a tűzhelyről és a ricottát is hozzákeverjük. Ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal, majd a krémet rákenjük a pulykára.

Óvatosan feltekerjük a roládot és egy két helyen hústűvel összefogjuk. Egy alufóliába tekerjük a pulykát, majd egy hőálló edénybe tesszük. Tegyünk alá körülbelül 1-2 dl vizet és 180 fokon 45-50 percig süssük a pulykát.
nincs még hozzászólás