Mai receptünk egy nagyon ízletes és diétás pulykaétel, amit akár diéta alatt is lehet fogyasztani. Spenót helyett természetesen más tölteléket is lehet használni.
Hozzávalók:
500 g pulykamell
100 g spenót
1-2 gerezd fokhagyma
50 g ricotta sajt
olívaolaj
só, bors
kevés víz
Elkészítés:
A pulykát terítsük ki és egy klopfolóval vékonyra klopfoljuk, majd szórjuk meg mind a két oldalát sóval és borssal. Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a zúzott fokhagymát pirítsuk meg rajta és dobjuk rá a spenótot. Amikor összefonnyadt, akkor levesszük a tűzhelyről és a ricottát is hozzákeverjük. Ízlés szerint megszórjuk sóval és borssal, majd a krémet rákenjük a pulykára.
Óvatosan feltekerjük a roládot és egy két helyen hústűvel összefogjuk. Egy alufóliába tekerjük a pulykát, majd egy hőálló edénybe tesszük. Tegyünk alá körülbelül 1-2 dl vizet és 180 fokon 45-50 percig süssük a pulykát.