2019. november 22., péntek • Cecília

Spenótos-sajtos batyu

Mariann , 2019. március 15.
Mai receptünk egy isteni finom sós péksütemény, amit bátran elkészíthetsz akár a hétvégén is, ráadásul ha jól elcsomagolod, akkor a hétköznapokra is marad a suliba vagy a munkahelyre.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 csomag leveles tészta
 1 gerezd fokhagyma
 olaj
 500 g spenót
 só, bors
 150 g sajt
 1 db tojás

Elkészítés:
A fokhagymát zúzzuk össze, majd kevés olajon pároljuk meg és adjuk hozzá a spenótot. Sóval, borssal ízesítsük és addig süssük, amíg a spenót össze nem esik. Ezután tegyük félre és hagyjuk egy picit hűlni. A sajtot közben reszeljük le. Érdemes több féle sajtot használni, trappistát, mozzarellát vagy akár fetát is. Keverjük össze a sajtot a spenóttal.

A levelestésztát nyújtsuk ki vékonyra és vágjunk négyzeteket belőle. Mindegyik négyzet közepére halmozzunk egy kevés spenótos keveréket, majd batyukat formálunk belőle. Egy felvert tojással kenjük meg a batyukat. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket.
 
nincs még hozzászólás