13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Spenótos-fetás pite

2020. március 24.
10.2481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes, húsmentes pite, amit a lusta hétköznapokban is elkészíthetünk. Mivel húsmentes, ezért vegetáriánusok is bátran elkészíthetik. Hidegen és melegen is lehet fogyasztani, kínálhatunk mellé friss salátát.


Hozzávalók:
200 g liszt
100 g vaj
1 db tojás
2 evőkanál víz
csipet só
400 g spenót
200 g feta sajt
50 g vaj
4 szál újhagyma
2 dl főzőtejszín
1 db tojás
só, bors

Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a csipet sót és a hideg vajat. Jól dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a vizet. A tésztát gyors mozdulatokkal keverjük össze, majd egy fóliába csomagoljuk bele és tegyük a hűtőbe fél órára. Ezt követően nyújtsuk ki lisztezett felületen akkorára, mint a piteformánk. Helyezzük bele a tésztát és néhány helyen szurkáljuk meg villával. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 20 percig.

Közben a hagymát vágjuk karikákra és kevés vajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a spenótot és szórjuk meg sóval, borssal. A tejszínt keverjük el a tojással, majd daraboljuk bele a fetát. Végül a már félig megsült pitébe öntsük a sajtos keveréket és az összefonnyadt spenótot. Tegyük vissza a sütőbe és újabb 25 percig süssük.
2 hozzászólás

monyó

4 éve, 4 hónapja és 8 napja

Nagyon király recept.

válasz erre

becky

4 éve, 4 hónapja és 9 napja

Nyam nyam. mosolygó smiley

válasz erre