9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Spenótos-fetás csiga

2019. február 23.
12.2971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Hétvégén van idő készíteni néhány finom sós süteményt. A spenótos, fetás csiga egy egyszerű sós péksüteményt, amit elkészíthetsz a hétvégén és akár a hétköznapokban is magaddal viheted munkába.


Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
300 g friss spenót
30 g vaj
4 gerezd fokhagyma
200 g feta sajt
só, bors

Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben és dobjuk rá a spenótot. Hagyjuk összeesni, majd ehhez mehet a zúzott fokhagyma gerezdek. Pár percig sütjük őket, majd levesszük a tűzről. Közben sóval és borssal megszórjuk. Ha kihűlt, akkor az összemorzsolt fetasajtot hozzákeverjük.

A tésztát nyújtsuk ki, majd kenjük meg a spenótos keverékkel. Ezután tekerjük fel és körülbelül 2-3 cm vastagon szeleteljük fel. Tegyük őket sütőpapírra és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket.
1 hozzászólás

zsebibaba

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nem egy tipikus péksütemény. De jónak ígérkezik.

válasz erre