2019. június 26., szerda • János, Pál

Spenótos rakottkrumpli

Mariann , 2019. március 26.
Mai receptünk egy szuper egytálétel, amit könnyedén elkészíthetünk. A spenótot általában nem kedvelik a gyerekek, de ha megfelelően tálaljuk, akkor biztosan megkedvelik, vagy legalább is esznek majd belőle.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1,2 kg krumpli
 400 g fagyasztott leveles spenót
 2 szál újhagyma
 2 gerezd fokhagyma
 4 dl tejszín
 kevés reszelt szerecsendió
 250 g natúr krémsajt
 2 evőkanál olívaolaj
 só, bors

Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg, majd vájuk . vékonyabb szeletekre. Enyhén sós vízben főzzük félpuhára. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Ezután adjuk hozzá a fagyos spenótot és hagyjuk felengedni. Ha már teljesen felengedett, akkor mehet hozzá a tejszín, valamint só és bors, pici szerecsendió. 10 percig főzzük alacsony lángon.

A legvégén keverjük bele a krémsajtot is és hagyjuk teljesen felolvadni. Egy nagyobb tepsiben vagy hőálló tálban elkezdjük rétegezni a krumpliszeleteket és a spenótos krémsajtot. A végén érdemes még egy pici reszelt sajttal megszórni. Ezután előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

Perec • Hiperaktív #1 • 3 hónapja, 1 hete

Kolbász hol marad belőle? Anélkül nem jó a rakott krumpli.