8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Spenótos rakott krumpli

2019. október 03.
10.2241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper egytálétel, amit ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni új burgonyából. Ezt az ételt nagyon könnyű elkészíteni és akár köretként is tálalhatjuk sült hús mellé, de önmagában is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
4 db burgonya
2,5 dl tej
2,5 dl főzőtejszín
1 csapott teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 teáskanál szerecsendió
3/4 teáskanál fokhagymapor
1 db babérlevél
30 g vaj
2 gerezd fokhagyma
8 szelet gouda sajt
80 g spenót
2 teáskanál oregánó

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A tejet és a tejszínt öntsük egy lábosba és alacsony lángon összemelegítjük őket. Közben hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, babérlevelet és fokhagymaport. Ha jól összemelegedett, akkor a bebérlevelet vegyük ki belőle és tegyük félre a krémet. Egy közepes méretű tálat kikenünk vajjal, majd az aljára szórjuk a reszelt fokhagyma gerezdeket. Egy réteg burgonyát teszünk alulra, majd rájuk sajtot és oregánót.

Erre mehet a spenót és ismét egy réteg burgonya, sajt és spenót, majd az egészet leöntjük a krémmel. Érdemes még megszórni ízlés szerint sajttal, majd az egészet betoljuk a sütőbe és 180 fokon körülbelül egy órán át sütjük.
2 hozzászólás

moni1294

4 éve, 11 hónapja és 7 napja

Még ilyet sem ettem. mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

4 éve, 11 hónapja és 8 napja

Érdekes étel.

válasz erre