20 ℃Részben felhős
2017. október 20., péntek • Vendel

Spenótos, fetás muffin

Mariann , 2017. október 04.
Muffint nem csak édes alapanyagokból lehet készíteni, hanem akár sós alapanyagokat is használhatunk, például feta sajtot és zöldségeket. Ebben a formában talán a gyerekek is könnyebben elfogyasztják a zöldségeket.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál étolaj
 300 g spenótlevél
 2 csapott mokkáskanál só
 1 teáskanál reszelt szerecsendió
 200 g olvasztott margarin
 240 g liszt
 1 csomag sütőpor
 2 db tojás
 140 g natúr joghurt
 200 g fetasajt
 bors

Elkészítés:
Első lépésként a fokhagymát aprítsuk össze, majd egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a spenóttal együtt. Pár perc alatt kész is, közben sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsünk. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá az olvasztott margarint és egyenként a tojásokat, a joghurtot és a lecsepegtetett spenótot.

Keverjük alaposan össze az egészet, majd óvatosan adjuk hozzá a felkockázott fetasajtot. Kanalazzuk a tésztát muffin formákba. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
 
4 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #4 • 2 hete és 1 napja

Nem teljesen az én ízlésvilágom, de a recept jó.

debbie • Csirke #3 • 2 hete és 1 napja

Nem egy szokványos "süti" de teljesen jó.

bababum • Pipi #2 • 2 hete és 1 napja

Imádom! Tuti megcsinálom a héten.

Sandy • Messiás #1 • 2 hete és 1 napja

Szuper. Nagyon bírom az ilyet.