0 ℃Tiszta idő
2020. június 06., szombat • Norbert, Cintia

Spárgás-aszalt paradicsomos quiche

Mariann , 2020. május 20.
Mai receptünk egy ízletes, tavaszias francia sós pite, melyhez szezonális zöldséget használunk, azaz egy kis zöld spárgát. Nem nehéz elkészíteni, csupán az omlós tésztára kell egy kicsit odafigyelni, nehogy szétessen.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g liszt
 130 g hideg vaj
 fél kiskanál só
 1 evőkanál víz
 4 tojás
 2 dl habtejszín
 1 kiskanál só
 bors
 500 g spárga
 100 g aszalt paradicsom
 2 szál újhagyma
 100 g parmezán

Elkészítés:
A tésztához egy tálba szitáljuk a fél kiskanál sót és a lisztet, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ehhez mehet a hideg víz és dolgozzuk össze a tésztát. Fontos, hogy gyorsak legyünk, nehogy a vaj túlságosan megolvadjon a kezünktől. A tésztát tegyük egy fóliába és mehet a hűtőbe 30-40 percre, hogy ismét szilárd legyen a vaj.

Egy piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd a hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki. Tegyük a formába és a felesleget vágjuk le. Helyezzünk súlyt a pitére. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd súly nélkül 5 percig.

Közben mossuk meg a spárgát és tisztítsuk meg, ízlés szerint vágjuk kissé össze. Egy tálban keverjük össze a habtejszínt, a tojásokat, valamint a fűszereket. Szórjuk bele a sajtot, de ne az egészet. Öntsük a pitére az egészet és szórjuk bele a karikára vágott hagymát, a spárgát és a kissé összevágott paradicsomot. Szórjuk meg a maradék sajttal és 180 fokos sütőben süssük 35-40 percig.
 
2 hozzászólás

Minoni • Polihisztor #2 • 2 hete és 2 napja

Ezek a sós piték nem rossz ötletek.

kalifa • Hiperaktív #1 • 2 hete és 2 napja

Nyam nyam. Imádom!