13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Spárgás-aszalt paradicsomos quiche

2020. május 20.
17.6571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes, tavaszias francia sós pite, melyhez szezonális zöldséget használunk, azaz egy kis zöld spárgát. Nem nehéz elkészíteni, csupán az omlós tésztára kell egy kicsit odafigyelni, nehogy szétessen.


Hozzávalók:
200 g liszt
130 g hideg vaj
fél kiskanál só
1 evőkanál víz
4 tojás
2 dl habtejszín
1 kiskanál só
bors
500 g spárga
100 g aszalt paradicsom
2 szál újhagyma
100 g parmezán

Elkészítés:
A tésztához egy tálba szitáljuk a fél kiskanál sót és a lisztet, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ehhez mehet a hideg víz és dolgozzuk össze a tésztát. Fontos, hogy gyorsak legyünk, nehogy a vaj túlságosan megolvadjon a kezünktől. A tésztát tegyük egy fóliába és mehet a hűtőbe 30-40 percre, hogy ismét szilárd legyen a vaj.

Egy piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd a hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki. Tegyük a formába és a felesleget vágjuk le. Helyezzünk súlyt a pitére. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd súly nélkül 5 percig.

Közben mossuk meg a spárgát és tisztítsuk meg, ízlés szerint vágjuk kissé össze. Egy tálban keverjük össze a habtejszínt, a tojásokat, valamint a fűszereket. Szórjuk bele a sajtot, de ne az egészet. Öntsük a pitére az egészet és szórjuk bele a karikára vágott hagymát, a spárgát és a kissé összevágott paradicsomot. Szórjuk meg a maradék sajttal és 180 fokos sütőben süssük 35-40 percig.
2 hozzászólás

Minoni

4 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ezek a sós piték nem rossz ötletek.

válasz erre

kalifa

4 éve, 2 hónapja és 8 napja

Nyam nyam. mosolygó smiley Imádom!

válasz erre