Spárgás humusz

Mariann , 2018. május 16.
Még mindig rengeteg helyen lehet kapni friss hazai spárgát, amiből nem csak isteni krémlevest lehet készíteni, hanem akár krémes humuszt is. A humuszt ehetjük zöldségekkel vagy szendvicset is készíthetünk belőle.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g csicseriborsó
 1 csomag spárga
 pár evőkanál extra szűz olívaolaj
 5-6 medvehagymalevél
 
 pici lime leve

Elkészítés:
A spárgákat tisztítsuk meg, majd enyhén sós forró vízben pároljuk puhára, hogy a turmixolásnál könnyebb legyen elérni a krémes állagot. Ezután szűrjük le a spárgákat és a főzővizükből tegyünk félre egy kicsit. Dobjuk egy turmixgépbe a spárgát a csicseriborsóval és kezdjük el turmixolni. Közben mehet hozzá az olaj, az apróra vágott medvehagyma (fokhagymát is használhatunk helyette), valamint a főzővíz.

Addig turmixoljuk, amíg elérjük a kívánt állagot. Ezután már csak be kell hűteni és fogyasztani a friss humuszt.
 
1 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #1 • 7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Spárga bármilyen mennyiségben jöhet. Nagyon rákattantam az elmúlt 1-2 évben.