13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Spárgás humusz

2018. május 16.
5.2221
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még mindig rengeteg helyen lehet kapni friss hazai spárgát, amiből nem csak isteni krémlevest lehet készíteni, hanem akár krémes humuszt is. A humuszt ehetjük zöldségekkel vagy szendvicset is készíthetünk belőle.


Hozzávalók:
200 g csicseriborsó
1 csomag spárga
pár evőkanál extra szűz olívaolaj
5-6 medvehagymalevél

pici lime leve

Elkészítés:
A spárgákat tisztítsuk meg, majd enyhén sós forró vízben pároljuk puhára, hogy a turmixolásnál könnyebb legyen elérni a krémes állagot. Ezután szűrjük le a spárgákat és a főzővizükből tegyünk félre egy kicsit. Dobjuk egy turmixgépbe a spárgát a csicseriborsóval és kezdjük el turmixolni. Közben mehet hozzá az olaj, az apróra vágott medvehagyma (fokhagymát is használhatunk helyette), valamint a főzővíz.

Addig turmixoljuk, amíg elérjük a kívánt állagot. Ezután már csak be kell hűteni és fogyasztani a friss humuszt.
1 hozzászólás

kalifa

6 éve, 5 hónapja és 9 napja

Spárga bármilyen mennyiségben jöhet. mosolygó smiley Nagyon rákattantam az elmúlt 1-2 évben.

válasz erre