2019. december 14., szombat • Szilárda

Sörtésztában sült sajtfalatok

Mariann , 2019. október 22.
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető finomság, melyet akár vendégváró falatként is felszolgálhatunk. A sörtésztában mindenféle ételt el lehet készíteni, jó húsokhoz és halakhoz is, de akár sajtot is lehet bele mártani és kisütni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 450 g kemény sajt
 120 g liszt
 1 teáskanál sütőpor
 1 teáskanál só
 2,5 dl sör
 1 db tojás
 olaj a sütéshez

Elkészítés:
A sajtot vágjuk tetszés szerinti kockákra, ne legyenek túl nagyok, különben nem fognak átsülni. Tegyük őket hűtőbe, amíg a tésztabunda elkészül. Egy tálban keverjük el a lisztet, a sót és a sütőport, majd csurgassuk bele a sört és verjük fel a tojásokat, majd ezeket is adjuk a tésztához. Akkor jó, ha jó sűrű a tészta.

Az olajat forrósítsuk fel, majd mártogassuk bele a sajtdarabokat a tésztába és ezután süssük ki őket. Kis adagokban süssük ki a sajtdarabokat, végül tartármártással tálaljuk.
 
2 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #2 • 1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hmm ez nagyon finom lehet.

krisztike • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Uhhh de jó.