Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a tésztát valamilyen formában. Ma mutatunk egy gyors és egyszerű receptet, mely Olaszországból, Sorrentóból származik. Minél édesebb a paradicsom, annál finomabb lesz az étel is.
Hozzávalók:
300 g tészta
5-6 db édes paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
140 g sűrített paradicsom
só, bors
80 g mozzarella
1 csokor friss bazsalikom
125 g olasz sajt
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük meg, majd szűrjük le. Közben a paradicsomot vágjuk kockákra, majd a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk egy fazékban. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, valamint hozzáadjuk a darabokra vágott mozzarellát is. Alaposan összekeverjük és néhány percig főzzük.
Ezután egy hőálló tálba tesszük a paradicsomszószt és a tésztát, összekeverjük, majd megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad.